UBO-register check

Inspiratie

Vanuit de Dapas Compliance Manager is het mogelijk om bij de kamer van koophandel een uittreksel UBO-register aan te vragen. Dit doen we vanuit het tabblad "Check" op de relatiekaart.

Vraag gratis demo aan

Waar is een KVK uittreksel UBO-register voor nodig?

Met een KVK uittreksel UBO-register krijg je inzicht in wie de uiteindelijk belanghebbenden (Ultimate Beneficial Owners, kortweg UBO's) binnen een organisatie zijn. Vanuit de wet- en regelgeving (WWFT) zijn accountants- en administratiekantoren verplicht om een KVK uittreksel UBO-register als hulpmiddel te raadplegen bij een cliëntonderzoek om de indentiteit van de UBO's vast te stellen. Het register draagt hiermee bij aan het voorkomen van het gebruik van het financiële stelsel voor witwassen en financieren van terrorisme.

Hoe eenvoudig werkt het?

Op basis van het vastgelegde KVK-nummer, kan met één druk op de knop het UBO-uittreksel worden opgehaald. De informatie wordt in een pdf gepresenteerd welke u eventueel kunt opslaan of afdrukken. Als er nog geen gegevens in het UBO-register zijn geregistreerd, betaald u ook geen kosten.

Geïnteresseerd?

Wilt u zien hoe dit werkt? Of wilt u meer informatie over de Dapas Compliance Manager, wij nemen graat contact met u op!

Contact