Integratie CRM gerealiseerd

Interessante artikelen

Eén van de laatste ontwikkelingen aan de Dapas Compliance Manager is de realisatie van integratie met CRM systemen. Wij zijn trots op deze laatste ontwikkeling aan de DCM. We maken de applicatie hierdoor een stuk efficiënter voor u als accountant of administrateur en nog eenvoudiger in gebruik. Gegevens kunnen nu worden gesychroniseerd met verschillende CRM systemen.

Voor een verdere verbetering van de applicatie, en het makkelijker maken van het invullen van het vragenformulier, stond de CRM integratie hoog op het wensenlijstje. Door deze integratie kunnen de basisgegevens van een relatie automatisch worden opgenomen in de DCM. Hiervoor hebben we de relatiekaart uitgebreid met extra velden. De gegevens vanuit CRM worden dus opgeslagen op de relatiekaart binnen de DCM. Naast het opnemen van gegevens uit CRM hebben we ook gerealiseerd dat gegevens kunnen worden teruggeschreven naar CRM. Het gaat dan om relevante gegevens over de relatie: status van het acceptatieproces, vervaldatum, risicoprofiel Wwft en risicoprofiel integriteit.

Er is een API ontwikkeld die het uitwisselen van de gegevens met de DCM mogelijk maakt. Om dit vanuit verschillende CRM systemen te kunnen gebruiken is Dapas een samenwerking aangegaan met XCESS. Een externe partij die gespecialiseerd is in het maken en operationeel uitvoeren van koppelingen tussen applicaties. XCESS heeft veel ervaring met koppelingen voor: AFAS, Dynamics 365 en salesforce. Ook gaan ze nieuwe uitdagingen graag aan voor andere CRM systemen.

Met alleen het synchroniseren van de gegevens tussen systemen ben je er natuurlijk nog niet. Deze gegevens moeten ook gebruikt kunnen worden in de vragenformulieren. Met de integratie tussen de relatiekaart en het vragenformulier hebben we ook dit gerealiseerd. De betreffende gegevens staan al vooraf ingevuld voor de gebruiker klaar. Bij acceptatie van het vragenformulier worden ook het risicoprofiel Wwft en integriteit bijgewerkt op de relatiekaart. Van daaruit kunnen ze worden gebruikt voor synchronisatie of dashboard doeleinden.

Wilt u meer weten over de integratiemogelijkheden?
neem contact met ons op.