Nieuwsbrief #2 2022

Nieuwsbrief

 

In deze tweede nieuwsbrief van dit jaar brengen wij u graag verder op de hoogte van de ontwikkelingen binnen Dapas.

Ontwikkelingen

PEP- en sanctiecheck: begin april 2022 beschikbaar

De uitrol heeft even op zich laten wachten, maar is gelukkig aanstaande. Op dit moment worden de spreekwoordelijke puntjes op de i gezet om de functionaliteit in de DCM af te ronden waarna het mogelijk zal zijn om voor relaties een PEP- en Sanctiecheck uit te voeren. Wij verwachtten deze nieuwe functionaliteit op 4 april uit te rollen in de DCM. Middels releasenotities zullen wij onze klanten hierover nader informeren.


 

UBO-register

Organisaties hebben tot 27 maart 2022 de tijd om UBO’s in te schrijven. Indien na deze datum de UBO’s bij de organisatie niet zijn ingeschreven dan zijn deze organisaties in overtreding. Bureau Economische Handhaving (BEH) van de belastingdienst controleert hier op. Organisaties kunnen dan bijvoorbeeld een geldboete of een taakstraf krijgen.

Met de DCM is het mogelijk een directe raadpleging te doen van het UBO-register voor de betreffende relatie. Indien er geen registratie heeft plaatsgevonden dan levert dit een niet-succesvolle opvraging op en de melding dat er geen gegevens bekend zijn. Vervolgens kan je je cliënt hierop wijzen, dat hij in overtreding  is (NV NOCLAR) en aandringen op maatregelen. Mocht de ‘Check’ button voor het opvragen van UBO-uittreksels in uw omgeving niet actief zijn, neem dan even contact met ons op.

Lees meer...


Testimonial

Perry Telle: “Wij werken vanuit intrinsieke kwaliteit; daar hoort de DCM bij”

Sommige processen op kantoor lopen goed of zelfs heel goed, andere wat minder. Daar kun je naar kijken of je kunt er wat aan doen. Perry Telle (partner bij Hoornwijck Groep in Rijswijk) koos voor het laatste, toen hij constateerde dat zijn kantoor nog een verbeterslag kon maken in het proces rond de Wwft. Omdat het toch wel vrij complex en tijdrovend is om zelf een Wwft-tool te bouwen, schafte het kantoor de Dapas Compliance Manager aan.

Lees verder


Agenda

SRA bijeenkomst compliance-kring

SRA organiseert op vier locaties SRA-Compliance kringen. Deze bijeenkomsten zijn in april 2022. Een uur voorafgaand aan de bijeenkomst presenteren wij de Dapas Compliance Manager. Wij heten u van harte welkom bij deze presentaties. Klik op onderstaande button voor meer informatie over de SRA-Compliance kringen.

meer informatie

 

Dapas Webinar

Klik op onderstaande button voor de mogelijkheden om een webinar te volgen waarin de Dapas Compliance Manager wordt getoond in ongeveer 30 minuten. Daarna is er voldoende ruimte om je vragen te beantwoorden. Passen de datums niet in je agenda? Neem dan gerust contact met ons op voor een afspraak.

Webinars Contact