Nieuwsbrief februari 2021

Nieuwsbrief

 

Einddatum Relatie

Deze maand voegen we een nieuwe functionaliteit toe aan de relatiekaart: de einddatum. Op dit moment worden hier de laatste  puntjes op de i gezet en verwachten we deze functionaliteit medio februari beschikbaar te hebben in de applicatie. Door het ingeven van de einddatum op de relatie worden de actieve formulieren inactief (status verlopen) en zal de relatie als niet meer actief in de applicatie worden getoond. Indien gebruik gemaakt wordt van onze REST API, dan is het ook mogelijk dat deze datum vanuit de bron doorgevoerd wordt op de relatiekaart.


 

PEP en Sanctie checks

In het steeds verder verbeteren van de DCM applicatie, willen we vanaf het 2e kwartaal ook de PEP en sanctie check toevoegen als nieuwe functionaliteit. Momenteel oriënteren wij ons op de markt om te bepalen met welke leveranciers voor PEP en sanctiecheck's wij willen samenwerken. Wij zijn echter ook benieuwd naar hoe u op dit moment de PEP en sanctie check uitvoert en welke bronnen u daarbij gebruikt. Wij zouden het bijzonder op prijs stellen als u ons wilt informeren hoe u hier tegenaan kijkt en welke bronnen/leveranciers uw voorkeur heeft. U kunt uw reactie sturen naar info@dapas.nl. Alvast onze dank hiervoor. De binnengekomen reacties nemen wij mee, bij de bepaling van onze keuze.


 

UBO Register

Voor het vastleggen van de UBO's zal straks het UBO-register geraadpleegd kunnen worden via de applicatie. Hiervoor zijn we reeds met de ontwikkeling gestart en zijn we momenteel een testomgeving aan het inrichten waarbij vanuit onze applicatie het UBO-register daadwerkelijk kan worden aanroepen om te zien welke UBO's er zijn vastgelegd bij de relatie. Ook inventariseren we de mogelijkheden voor het doen van terugmelding indien blijkt dat het UBO-register discrepanties bevat.


 

Extendum content nu ook beschikbaar

Afgelopen periode is in samenwerking met Extendum gewerkt aan het digitaliseren van hun formulieren op het gebied van cliënt- en opdrachtacceptatie/continuatie. De werkzaamheden hiervan bevinden zich in de afrondende fase waarna ook kantoren welke aangesloten zijn bij Extendum gebruik kunnen maken van deze content en het gemak van de DCM.


 

NOAB vergelijkend onderzoek: WWFT-Software

In december 2020 is door Full Finance Consultants, in opdracht van NOAB, een inventarisatie gemaakt naar software op het gebied van Wwft. Ook de DCM is in dit onderzoek meegenomen.

In het onderzoek worden de verschillende leveranciers ingedeeld naar 3 categorieën: dataleveranciers, partijen die zich richten op het compliant zijn van de organisatie, en geïntegreerde toepassingen. Vervolgens is per software leverancier een beoordeling gemaakt op gebied van het cliëntonderzoek, cliëntdossier, monitoring en overige vragen.

Hoewel uit de conclusie van het onderzoek blijkt dat er geen "beste" leverancier uit het onderzoek naar voren komt, vanwege de te grote onderlinge
verschillen meldt het rapport dat kantoren die nog geen goede procedure hebben voor het cliëntonderzoek Wwft kunnen kiezen voor o.a. onze software. Voor ondersteuning in het cliëntonderzoek zou dan een leverancier gekozen kunnen worden uit de categorie van geïntegreerde toepassingen.

Gezien onze roadmap en ambities zou het mooi zijn als eind volgend jaar wederom een onderzoek wordt uitgevoerd om te kijken naar de ontwikkelingen van de verschillende leveranciers. Zal er dan een nieuwe categorie worden toegevoegd: "Wwft-totaal"? Want daar willen we heen met onze software. Naast het nu al volledig Wwft-proof vast kunnen leggen van het cliëntonderzoek, bieden we straks ook het gemak van een geïntegreerde toepassing. Maar dan als één totaal-oplossing.

Het volledige rapport is alleen voor NOAB leden op te vragen.


 

BLOG: "Compliance moeilijk"

Hoera een nieuwe klant.

Maar voor u aan de slag kunt gaan voor deze cliënt dient u eerst even vast te stellen of deze cliënt echt klant kan worden. Uiteraard voert u de vertrouwde cliëntacceptatie hiervoor uit. Dat heeft u inmiddels al zo vaak gedaan dat het kinderspel is geworden. Compliance is wat dat betreft niet moeilijk.

Lees verder


 

Agenda

Voor de agenda van onze webinars, klik op onderstaande button.

Webinar