Nieuwsbrief juni 2021

Nieuwsbrief

 

Ontwikkelingen

UBO Check

Heb jij al een keer vastgesteld of de in de DCM vastgelegde UBO’s overeenstemmen met de registratie in het UBO-register van het KvK? Kans is aanwezig dat er geen resultaten worden gevonden, gezien de transitieperiode tot 27 maart 2022 waarin de UBO’s de tijd hebben gekregen zich te registreren. Uiteraard worden er dan voor deze check geen kosten in rekening gebracht. Wel meteen een bespreekpunt om je klant hier nog even op te wijzen en zich alsnog te registeren. Is deze optie nog niet geactiveerd in de applicatie? Om van deze nieuwe functionaliteit gebruik te kunnen maken, is het nodig dat u ons een volmacht verstrekt voor het raadplegen van het UBO-register. Deze volmacht sturen wij u op verzoek separaat toe via ValidSign ter ondertekening. Stuur uw verzoek hiertoe aan: support@dapas.nl.


 

PEP en Sanctiecheck

We starten nu met de ontwikkeling van functionaliteit voor het uitvoeren van een PEP en Sanctiecheck. Met de in DCM aanwezige gegevens kan de check worden uitgevoerd. Diverse bronnen worden gechecked op vermelding van de gekozen relatie. Het resultaat wordt weergegeven in een overzichtelijke rapportage in pdf formaat. In onze volgende nieuwsbrief zullen wij je verder informeren over de werking en bijbehorende kosten.


 

Testimonial

GILBERT VERHULST: “Overstappen naar de DCM moest echt meerwaarde hebben”

DRV Accountants & Adviseurs gebruikt al tien jaar dezelfde, robuuste applicatie om te voldoen aan de verplichtingen vanuit de Wwft. Deze applicatie bevat eigen (DRV-)content, die onderhouden wordt vanuit hun Bureau Vaktechniek. In het kader van verdere kwaliteitsverbetering en procesoptimalisatie besloot DRV desalniettemin om haar cliënt onboardingproces opnieuw te tekenen en daar een nieuwe applicatie bij te zoeken. Die nieuwe applicatie zou dan wel een zeer duidelijke meerwaarde moeten hebben. Kwaliteitsmanager Gilbert Verhulst licht de keuze voor de Dapas Compliance Manager (DCM) toe.

Lees verder

 


Webinar Dapas Compliance Manager gekoppeld aan Simplicate

360 graden beeld van uw cliënten en het compliance proces

Heeft u al een 360 graden beeld van uw cliënt- en opdrachtacceptatie & -continuatie? Én weet u of voor al uw cliënten een actuele acceptatie of continuatie is uitgevoerd? Door de data vanuit de bron te halen (uw CRM-systeem) kunt u daar vanaf nu JA op zeggen. Benieuwd hoe de Dapas Compliance Manager u kan ontzorgen? Schrijf u dan in voor het webinar van 8 juli 2021 om 13:00.

Aanmelden webinar

Tijdens het webinar laten wij u zien:

  • Hoe eenvoudig de data vanuit Simplicate in de Compliance Manager te krijgen is en ook welke informatie er aan Simplicate teruggeven wordt;
  • Hoe u met de compliance manager eenvoudig en volledig uw cliënt- en opdrachtacceptaties uitvoert (én continueert);
  • Hoe u een volledig klant profiel opstelt;
  • U dit eventueel eenvoudig hergebruikt binnen de groep;
  • U voldoet aan de eisen die gesteld worden aan huidige wet-en regelgeving met betrekking tot Wwft.

De koppeling tussen de Compliance Manager en Simplicate is gerealiseerd door LemonForce. LemonForce zal tijdens het webinar ingaan op de koppeling.

 


Accountancy Expo 2021

Op 21 en 22 juni vindt de Accountancy Expo plaats. Middels een virtuele beursvloer is het mogelijk om diverse stands van software leveranciers te bezoeken, informatie te vergaren en leuke gesprekken te voeren in het online-cafe. Ook zijn er interessante masterclasses en worden er diverse product pitches gegeven. Bezoek onze stand, download onze diverse interessante papers. Wij gaan graag met je in gesprek.

Aanmelden kan nog steeds 


Agenda

Klik op onderstaande button voor de mogelijkheden om een webinar te volgen waarin de Dapas Compliance Manager wordt getoond in ongeveer 30 minuten. Daarna is er voldoende ruimte om uw vragen te beantwoorden.

Webinars