Nieuwsbrief mei 2021

Nieuwsbrief

 

Ontwikkelingen

UBO-register

Deze week zetten we de puntjes op de i wat betreft de integratie met het UBO-register. Zoals het er nu naar uit ziet, zal deze functionaliteit op maandagavond 17 mei beschikbaar komen. Op de relatiekaart is een extra tabblad toegevoegd ‘Checks’ waar op basis van het KvK nummer op verzoek een uittreksel van het UBO-register bij de KVK kan worden opgevraagd. Op dit moment is er nog een transitie-periode om het register te vullen. Mocht blijken dat er nog geen UBO’s zijn ingeschreven, dan zullen er geen kosten in rekening worden gebracht. Indien er wel UBO’s ingeschreven staan, dan is het mogelijk het uittreksel in PDF-formaat te raadplegen.


 

Risico-matrix (novak content)

11 mei is binnen de novak-content een aanpassing doorgevoerd waarbij in het formulier een relatie is gelegd met het model ‘risico-matrix integriteit en Wwft’ conform het novak-kwaliteitsysteem. Binnen de DCM is het hierdoor mogelijk om op cliëntniveau uit dit model de risico’s en bijbehorende scenario’s te selecteren. Op basis van de gemaakte keuzes wordt vervolgens een voorstel gedaan van het ingeschatte Wwft- en integriteitsrisico. Op dinsdag 18 mei van 10:00-11:00 uur, vindt het webinar 'Risicobeheersing binnen de mkb-accountantspraktijk' plaats. Tijdens dit webinar zullen Marcel Kurvers (Novak) en Eric Tweebeeke inhoudelijk ingaan op de risico-matrix en hoe dit verwerkt is binnen de DCM. Middels bijgaande link is het mogelijk om je aan te melden voor dit gratis webinar.


 

LEMONFORCE bouwt MyEmma integratie

LemonForce start binnenkort om een koppeling tussen MyEmma en de DCM te realiseren voor het synchroniseren van CRM gegevens. Deze standaard koppeling zal er voor zorgen dat relaties die in MyEmma worden aangemaakt of gewijzigd, in de DCM worden bijgewerkt en gebruikers een volledig beeld hebben van de status van clientacceptaties van de gehele portefeuille. Ook deze koppeling zal via de LemonForce Hub aangeboden worden. Zodra deze koppeling gereed is, zullen wij hierover nader communiceren.


Testimonial

WIM VERSTEEG: “GOED DAT HET PRE-DCM TIJDPERK ACHTER ONS LIGT”

WEA Rivierenland in Zaltbommel is een van de twintig kantoren die deel uitmaken van de WEA Groep. Het mkb-kantoor implementeerde recent de Dapas Compliance Manager (DCM), om hiermee het Wwft-stuk binnen hun organisatie strak geregeld te hebben. Vennoot Wim Versteeg: “Hiermee hebben we definitief afgerekend met de toch wel een beetje omslachtige oplossingen die we voorheen gebruikten om compliant te zijn. Het zorgt voor grip en comfort.”

Lees verder

 


Blog

COMPLIANCE ALS EEN SERVICE

Na afloop van een demo worden we vaak geprezen dat we een applicatie hebben gebouwd die het gemis ervan in de markt opvult. Zo tonen we dat de Dapas Compliance Manager veel méér is dan alleen een Wwft tool. Naast cliëntacceptaties en -continuaties is het ook mogelijk om op basis van diverse opdrachttypen de opdrachtacceptatie en -continuatie voor de klant uit te voeren. De Dapas Compliance Manager geeft de gebruiker een totaalbeeld in de status van alle formulieren. Tevens toont het dashboard het ingeschatte Wwft- en integriteitrisico van uw klantenbestand. En net zo belangrijk: met up to date content van de vakorganisaties SRA, Auxilium, Fiscount, NOAB, Novak of Extendum.

Lees verder

 


Beurs

ACCOUNTANCYEXPO 2021

Dapas is met een virtuele stand aanwezig op de ACCOUNTANCY EXPO.

Ga mee op ontdekkingsreis en ontdek niet in één dag, maar in 2 dagen alle nieuwe tools, innovaties en systemen. Luister als ontdekkingsreiziger naar collega's die deze reis al maakten en een toekomstbestendig kantoor creëerden met efficiëntere processen. Wat waren de obstakels, waar zitten de valkuilen en waar liggen kansen voor jou? Bezoek de Accounancy Expo 21 en 22 juni online. Aanmelden is gratis voor accountants en kan hier!

https://www.accountancyexpo.nl/registratie/


Agenda

Klik op onderstaande button voor de mogelijkheden om een webinar te volgen waarin de Dapas Compliance Manager wordt getoond in ongeveer 30 minuten. Daarna is er voldoende ruimte om uw vragen te beantwoorden.

Webinars

Kom ook bij ons langs op 21 en 22 juni 2021 bij de Accountancy Expo