Nieuwsbrief oktober 2020

Nieuwsbrief

 

Integraties

Deze maand hebben we onze REST API verder uitgebreid. Hiermee maken we het mogelijk om in één keer alle gegevens uit de DCM te halen en realiseren we de mogelijkheid om gegevens te converteren. Begin november voegen we deze nieuwe functionaliteiten toe aan de productieomgeving. In deze nieuwsbrief leest u hier meer over.

Simplicate

LemonForce heeft begin deze maand in samenwerking met ons een integratie gebouwd tussen het CRM pakket van Simplicate en de Dapas Compliance Manager. Naast de synchronisatie van klantgegevens is het ook mogelijk om gegevens uit de DCM terug te schrijven naar Simplicate, zoals de acceptatiestatus, de ingeschatte risico's en de vervaldatum van de cliëntacceptatie.

Microsoft Dynamics 365

Daarnaast heeft onze partner XCESS een koppeling gerealiseerd met Microsoft Dynamics 365. Ook hier is de koppeling zodanig gebouwd dat deze cliëntgegevens doorzet naar de DCM, maar ook de acceptatiestatus, vervaldatum en de risico inschattingen kan ophalen en wegschrijven op de accountkaart in MS Dynamics 365. Deze koppeling kan o.a. worden gebruikt door accountantskantoren die werken met PSA365 van GAC Business Solutions en door kantoren die werken met Kantoorgemak van Unit4.

Power BI

Wilt u uw eigen dashboard bouwen op basis van de input die is gegeven in de verschillende cliëntformulieren? Dan is het mogelijk om onze REST API aan te spreken en gegevens op te halen die verder geanalyseerd kunnen worden met bijvoorbeeld Power BI.

Conversie

Vanaf begin november is het ook mogelijk om historie te converteren naar de huidige vragenlijsten. Hierdoor wordt het mogelijk om op basis van uw huidige formulieren een eenvoudige start te maken in de Dapas Compliance Manager. Aan deze conversie zijn wel voorwaarden verbonden om dit succesvol te laten zijn, neem daarom gerust contact met ons op om te kijken naar de mogelijkheden.

NOW-regeling beschikbaar

Onlangs hebben we via onze content-leveranciers de benodigde informatie ontvangen voor het opstellen van opdrachtacceptaties met betrekking tot de NOW-regeling. Deze aanvullingen worden momenteel in de huidige content verwerkt en zullen binnenkort beschikbaar worden gesteld. In de DCM kunnen dan ook de volgende opdrachtacceptaties worden uitgevoerd:

  • Standaard 3900N Opdracht bij de NOW-regeling - Assurance
  • Standaard 4400N Derdenverklaring
  • Standaard 4415N Opdracht bij de NOW-regeling - Aan Assurance verwant
  • Standaard 4416N Opdracht bij een Covid-19 gerelateerde subsidieregeling

Via de releasenotities zullen de gebruikers nader worden geïnformeerd over de beschikbaarheid.

Roadmap

Binnen een groep dient nu per relatie het formulier geheel ingevuld te worden terwijl de inhoud vaak gelijk is en op bepaalde onderdelen slechts aangepast hoeft te worden. Dit moet eenvoudiger kunnen. Daarom zullen wij ons komende maand gaan richten op het kopiëren van cliëntformulieren zodat de ingevulde informatie de basis vormt voor bijvoorbeeld de andere werkmaatschappij in de groep met soortgelijke activiteiten.

Workflow NOW-regeling

Wilt u inzicht in de voortgang en status van de NOW-regeling? Dit is mogelijk via onze nieuwe workflows voor de NOW-regeling. Op basis van de werkzaamheden die u uitvoert in uw werkdossier wordt de status van de workflow bijgewerkt. Alvorens u de verklaring verstrekt is het mogelijk om via het Pinkweb portal een bevestiging van het management te vragen.

Ook is er een worfklow beschikbaar voor het aanbieden van de opdrachtbevestiging behorende bij de NOW-opdracht. Benieuwd naar deze workflows en of deze ook bij u ingezet kunnen worden? Neem dan contact met ons op.

Contact Aanmelden Nieuwsbrief