Nieuwsbrief oktober 2021

Nieuwsbrief

 

Oktober is inmiddels halverwege. De dagen worden al weer korter en de files nemen toe, zo werden helaas file-records meerdere keren verbroken. Ook was in het nieuws regelmatig aandacht voor de ongekend hoge gasprijs. Wij houden het gas er op en blijven gewoon doorontwikkelen.

We merken dat kantoren weer wat meer lucht krijgen na een zeer drukke periode. Accountantskantoren krijgen weer tijd om naar interne processen en nieuwe software te kijken. Zo zien we de animo voor webinars toenemen en hebben we afgelopen periode een aantal mooie contracten weten af te sluiten.

In deze nieuwsbrief brengen wij u graag verder op de hoogte.

Ontwikkelingen

OPROEP: SIRA en SRA-content

Elke accountantsorganisatie, ongeacht of zij over een Wta-vergunning beschikt of niet, zal actief met integriteitsrisico’s aan de gang moeten. Dit kan middels een SIRA matrix. Dapas wil in samenwerking met Vaktechniek-SRA en u kijken naar de mogelijkheid om door u onderkende risico’s, ook in het cliëntformulier van de Dapas Compliance Manager op te nemen.

Voor het systematisch in kaart brengen van integriteitsrisico's, kan gebruik gemaakt worden van een Systematische Integriteitsrisico Analyse (SIRA) als hulpmiddel. Met behulp van een matrix brengt u de risico’s in kaart voor uw organisatie. Binnen de DCM legt u de in de matrix onderkende risico’s voor de cliënt vast en op basis van de onderkende risico’s wordt een voorstel gedaan van het ingeschatte Wwft- én integriteitsrisico. Om te voorkomen dat wij content ontwikkelen waar u als gebruiker/geïnteresseerde niet mee zult werken, zijn we op zoek naar uw reactie op onze ideeën. Graag tonen en bespreken wij met u onze opzet en horen graag dan uw reactie en of dit werkbaar zal zijn. Wilt u hierin uw inbreng leveren? Neem dan contact op met Eric voor het plannen van een afspraak. Uw bijdrage wordt zeer gewaardeerd.


 

Opdrachtformulieren nu ook via REST-API uitleesbaar

Het was al mogelijk om via onze REST-API informatie op te vragen met betrekking tot het cliëntformulier. Vanaf heden hebben we de koppeling uitgebreid met de optie om informatie op te halen vanuit de opdrachtformulieren. Voor vragen over deze service kunt u terecht op support@dapas.nl.


 

UBO-register

Heeft u al vastgesteld of de UBO-registratie van uw cliënten juist en volledig heeft plaatsgevonden in het UBO-register? Ondanks dat het register nog maar sinds eind vorig jaar in gebruik is, blijkt de registratie niet in alle gevallen juist te zijn gedaan en UBO’s onjuist of niet alle UBO’s geregistreerd te zijn.

U kunt vanuit de relatiekaart in de DCM rechtstreeks een uittreksel van de registratie opvragen uit het UBO-register. Is deze functionaliteit niet actief in uw omgeving? Vraag dan via support een volmacht aan. U weet gelijk voor welke cliënt u wel of niet een UBO-check hebt gedaan en wanneer.


Dapas Software is verhuisd

Na ruim anderhalf jaar als team thuis gewerkt te hebben, zijn we met ingang van 18 oktober weer in Woerden gevestigd op:


Houttuinlaan 4
3447 GM WOERDEN

U bent uiteraard welkom voor koffie en een leuk gesprek, echter zullen wij ook nog geregeld thuiswerken.


Testimonial

Wim Versteeg: “Goed dat het PRE-DCM-tijdperk achter ons ligt.”

WEA Rivierenland in Zaltbommel is een van de twintig kantoren die deel uitmaken van de WEA Groep. Het mkb-kantoor implementeerde recent de Dapas Compliance Manager (DCM), om hiermee het Wwft-stuk binnen hun organisatie strak geregeld te hebben. Vennoot Wim Versteeg: “Hiermee hebben we definitief afgerekend met de toch wel een beetje omslachtige oplossingen die we voorheen gebruikten om compliant te zijn. Het zorgt voor grip en comfort.”

Lees verder


Agenda

Klik op onderstaande button voor de mogelijkheden om een webinar te volgen waarin de Dapas Compliance Manager wordt getoond in ongeveer 30 minuten. Daarna is er voldoende ruimte om uw vragen te beantwoorden. Passen de datums niet in je agenda? Neem dan gerust contact met ons op voor een afspraak.

Webinars Contact