Nieuwsbrief september 2021

Nieuwsbrief

 

September is alweer aangebroken. Voor de meeste van ons zit de vakantie er weer op. De scholen zijn weer begonnen en de dagen worden korter. De zon neemt in kracht af en de natuur kleurt in prachtige herfsttinten. ’s Morgens lichten de spinnenwebben mooi op met de dauwdruppels. Gelukkig kan er ook meer op kantoor gewerkt worden en kan er weer met collega’s bijgepraat worden bij het koffiezetapparaat. Genoeg stof te bespreken. En mocht dit niet het geval zijn, dan kan je altijd een onderwerp uit onze nieuwsbrief aanhalen.

Ontwikkelingen

Instellen looptijd op basis van risico

Binnenkort rollen we een nieuwe functionaliteit uit, waarbij het mogelijk wordt om de looptijd van cliëntformulieren per ingeschat risico te bepalen. Nu is de looptijd voor elk cliëntformulier gelijk ingesteld. Na het uitrollen van deze nieuwe optie kan bijvoorbeeld ingesteld worden dat wanneer een relatie aangemerkt wordt als laag risico het formulier 24 maanden geldig is. Wordt echter een hoog risico ingeschat dan kan de looptijd bijvoorbeeld op 6 maanden worden ingesteld. Uiteraard blijft tussentijds continueren mogelijk indien nodig.


Samenwerking Dapas Software en Scope FinTech Solutions

Dapas Software en Scope FinTech Solutions hebben met elkaar een samenwerkingsovereenkomst getekend. Deze samenwerking betekent voor Dapas dat zij de dienst: “CDD on Demand” van Scope FinTech Solutions zullen integreren in de Dapas Compliance Manager (DCM). Met de integratie kan vanuit de DCM voor iedere relatie een PEP en sanctie check worden uitgevoerd.

Lees verder


Testimonial

Sanne van Schaik: “Nieuwe klanten gelijk scherper in beeld.”

Accountant Sanne van Schaik maakt deel uit van de directie van 4-Vision; een jong kantoor met dito bezetting aan de Maliebaan in Utrecht. In 2020 nam het kantoor de Dapas Compliance Manager in gebruik, om meer in control te zijn ten aanzien van de Wwft-verplichtingen. De applicatie brengt nieuwe klanten gelijk scherper in beeld, waardoor het risicoprofiel van klanten beter kan worden bepaald.

Lees verder


Uitgelicht webinars september

Risicobeheersing

Binnen de novak-content is een relatie gelegd met het model ‘risico-matrix integriteit en Wwft’ conform het novak-kwaliteitsysteem. Hierdoor is het in de DCM mogelijk om op cliëntniveau uit dit model de risico’s en bijbehorende scenario’s te selecteren. Op basis van de gemaakte keuzes wordt vervolgens een voorstel gedaan van het ingeschatte Wwft- en integriteitsrisico. Op dinsdag 14 september van 10:00-11:00 uur, vindt het webinar 'Risicobeheersing binnen de mkb-accountantspraktijk' plaats. Tijdens dit webinar zullen we samen met Marcel Kurvers (Novak) inhoudelijk ingaan op de risico-matrix en hoe dit verwerkt is binnen de DCM. Middels onderstaande knop is het mogelijk om je aan te melden voor dit gratis webinar.

CRM integratie

Heb jij al een 360 graden beeld van je cliënt- en opdrachtacceptatie & -continuatie? Én weet je of voor al jouw cliënten een actuele acceptatie of continuatie is uitgevoerd? Door de data vanuit de bron te halen (jouw CRM-systeem) kun je daar vanaf nu JA op zeggen. Benieuwd hoe de Dapas Compliance Manager jou kan ontzorgen? Schrijf je dan in voor het webinar van donderdag 23 september 2021 om 13:00 – 14:00 uur waarin de integratie met het CRM pakket van Simplicate getoond wordt. Geen data over kloppen en de uitkomst van het cliëntonderzoek automatisch terugzien bij de cliënt in CRM. Het kan!

Aanmelden webinar


Agenda

Klik op onderstaande button voor de mogelijkheden om een webinar te volgen waarin de Dapas Compliance Manager wordt getoond in ongeveer 30 minuten. Daarna is er voldoende ruimte om uw vragen te beantwoorden. Passen de datums niet in je agenda? Neem dan gerust contact met ons op voor een afspraak.

Webinars Contact