Groepsstructuren

Tips en tricks

Als je als accountant of administrateur werkzaamheden gaat uitvoeren voor een nieuwe cliënt, dan wil je ook van deze cliënt weten hoe de bedrijfsstructuur in elkaar steekt. Welke vennootschappen zijn verbonden met jouw cliënt en hoe steken de verhoudingen tussen deze vennootschappen in elkaar. Wie is werkelijk deze nieuwe cliënt.

Om hierachter te komen zal allereerst aan de nieuwe cliënt worden gevraagd hoe de groepsstructuur er uit ziet. Daarnaast worden externe bronnen geraadpleegd ter verificatie. Vervolgens zal op ieder accountants- of administratiekantoor een vastlegging van de groepsstructuur plaats vinden. Hiervoor worden verschillende applicaties gebruikt, te denken valt aan: Excel, Word en Powerpoint. De vastlegging gebeurt in het werkdossier of in het DMS systeem.

Dapas heeft in de DCM een nieuwe functionaliteit gerealiseerd, waarmee het vastleggen van de groepsstructuur op eenvoudige wijze kan plaatsvinden. Geen gedoe meer met diverse applicaties en rondslingerende groepsstructuur overzichtjes, maar alles gestructureerd op één plek. Op eenvoudige wijze kan de groepsstructuur worden aangemaakt. Voor je nieuwe cliënt geef je aan wie de aandeelhouders zijn en waar de deelnemingen zitten. Met de gebruiksvriendelijke interface maak je in korte tijd een helder overzicht, waarin duidelijk wordt wat de belangen van de vennootschappen en UBO’s zijn. Het totale overzicht wordt als integraal onderdeel binnen de cliëntacceptatie verwerkt. Altijd duidelijk en overzichtelijk bewaard. Wij maken het voor u als accountant of administrateur graag zo gemakkelijk mogelijk.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden?